Exposities

Vrij entree.

De Vermaning is in principe dagelijks van circa 10.00–18.00 uur geopend voor bezoek, ‘tenzij ik dicht ben’. Soms is er een ‘besloten’ bijeenkomst of hebben de kunstenaars die er werken concentratie en rust nodig; dan blijft de deur dicht.

2 t/m 29 mei Aangename Vermaning – Henk Suilen

Henk is geen onbekende op Texel. Hij exposeert regelmatig met kunstenaarsvereniging Zout en bij de Hoeksteen.

Realistische onderwerpen, zoals landschappen en mensen, abstraheert hij tot sfeerbeelden in warme natuurlijke kleuren. Het werk doet wat fotografisch aan omdat het meestal spiegelglad is. Maar het zijn wel degelijk schilderijen, waarbij op een zeer glad paneel is gewerkt met structuren en vele lagen transparante verf. Hierdoor ontstaat een grote gelaagdheid. Een aantal schilderijen vertoont patronen en reliëf.

2 juni t/m 2 juli Zomer dubbel ZOUT

De zomerexpositie van kunstenaarsvereniging ZOUT is dit jaar zo omvangrijk dat het werk is verdeeld over twee plaatsen: dubbel Zout. Niet alleen in het Kunstlokaal (Paelwerck 9, Den Burg), maar ook in de Hoornder Vermaning met op vrijdagmiddag wisselende workshops. Voor meer informatie zie www. zouttexel.nl.

9 ,16 en 23 juni
Tijdens de expositie Dubbelzout geven leden van ZOUT workshops:
9 juni tekenen met Pieternel
16 juni keramiek met Fransien
23 juni portrettekenen olv Marleen, Ciska en Mathilda
Kosten workshop 15 euro p.p.
Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

6 t/m 30 juli Aan Zee – Cobie Bremer

Zee, strand en zand vormen de inspiratiebron voor deze Texelse kunstenaar. Het vastleggen van de eindeloze beweging in wol, zijde en linnen d.m.v. vilttechniek blijft een boeiend experiment.
Op dinsdag, donderdag en zaterdag van 13 – 15 uur is Cobie zelf aanwezig voor uitleg en demonstratie.

3 t/m 27 aug. De weg van kleur – Marja van Etten

Deze Texelse kunstenaar werkt met papier, hout, gaas, kunststof, draad en acryl. Kleur, licht en beweging zijn belangrijke elementen in haar werk. Marja ziet kleur als symbool voor diversiteit in de breedste zin, wil kleur geven aan het leven en
schoonheid delen met de kijker.

1 t/m 28 sept. Gepeilde Diepten, de Ziel van het Loodswerk – Peter Lock

Cultuurhistorische tentoonstelling in het kader van het 625-jarig bestaan van Den Hoorn, een dorp dat van oudsher zijn welvaart dankt aan het beroep van de loodsen.
Peter Lock is ermee ‘vergroeid’ en kan er boeiend over vertellen.

1 t/m 27 okt. Snoepjes – Marjan Boontjes & Herman Smith

Vrolijke schilderijen en speelse sieraden van dit kunstenaars-echtpaar. Om blij van te worden. Er komt een workshop sieraden maken en de documentaire ‘Gatenkaas’ wordt vertoond. Voor data en meer info zie website.

Impressie van voorbije expo's.

Drie weken lang genoten we van de schoonheid van de Oekraïense cultuur. Mei '23.Tanya’s grote hobby is lint-borduren, een techniek die in haar thuisland Oekraïne veel wordt toegepast. Voor de liefde kwam ze naar Texel, maar het traditionele borduren blijft. In haar ‘schilderijen’ verwerkt ze allerlei soorten lint: natuurlijke zijde, satijn, katoen, linnen etc.
Haar bloemstillevens deden denken aan klassieke schilderkunst. Heel bijzonder om te zien.

 

© Vermaning Den Hoorn. Alle rechten voorbehouden.